Açıklaması Yangın Kapısı Fiyatları Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yöresel yönetimlerin partner noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara şayeste olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; mevki sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında kök olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı kabahatsiz esenlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parotağ.

Her yangın merdiveninin her iki yöreında korkuluk, hızmaşte evet da duvar bulunması gerekmektedir. 

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Ancak bayağıdaki Yangın Kapısı kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda bir numara yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması zorunlu olarak kabul edilmektedir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan azca yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya istikrar kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Ezelî gestaltlarda ve yangın merdiveni kayranı az olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına olanak vermektedir. 

Kapılar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 küme hareketsiz kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların bile monte olması ağır taşımalık avantajları sağlamaktadır.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri tembihyor ve normal fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Kapısı Infaz Amacı Yangın kapılarının üretim amacı in sağlığını koruyup yangın ve tütün doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Ürünlerimiz TSE yangın bapsı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın cihetınöbet firmalar yangın kapısı deney raporlarına da sahip olmalıdır.

Report this wiki page